Publicat 28/12/2019 19:12:00 +01:00CET

Els Armilles Grogues i els sindicalistes protesten en la quarta setmana de vaga indefinida a França

PARÍS, 28 des. (EUROPA PRESS) -

Els anifestants convocats pels sindicats i per els Armilles Grogues han tornat a sortir aquest dissabte als carrers de França quan es compleixen 24 dies del començament de la vaga indefinida contra la reforma de les pensions que impulsa el Govern del president Emmanuel Macron.

Les protestes han estat visibles a París, però també en altres capitals, en unes mobilitzacions que superen ja la vagues del 1995 dels ferroviaris (22 dies) i estan ja prop de la del 1986-1987 (28 dies). Els més probable és que la superi, perquè el Govern no ha convocat al diàleg els sindicats fins al 7 de gener.

Uns 300 Armilles Grogues s'han concentrat aquest dissabte a les 12.30 a la plaça de la Borsa de París amb la participació d'un dels fundadors del moviment, Jérôme Rodrigues, i una crítica frontal a la proposta de refroma de les pensions.

En paral·lel, els principals sindicats --Confederació General de Treballadors (CGT), Força Obrera (FO), Solidaris Unitaris Democràtics (SUD) i la Federació Sindical Unitària (FSU)-- han convocat una marxa que ha començat a les 13.00 hores a l'Estació del Nord parisenca. La CGT-Ferrocarrils ha convocat a més protestes a Rennes, Le Mans, Nancy o Saint-Étienne.

Quant als transports, és el sector amb més seguiment de la vaga indefinida: 6 de cada 10 trens d'alta velocitat, 1 de cada cinc regionals i sis línies de metro s'han aturat.

El president de França, Emmanuel Macron, va provar d'assolir una treva amb els sindicats abans de les vacances, però no ho va aconseguir. Ara, la companyia de ferrocarrils espera que la situació millori durant el cap de setmana.

La vaga de transports ha estat convocada contra el projecte de reforma de les pensions del Govern de Macron, que aspira a unificar els més de 40 esquemes contemplats ara per ara per un únic marc que, segons el mandatari, afavoriria la igualtat entre els treballadors, els qui, per la seva banda, denuncien que es veuran obligats a allargar la seva edat de jubilació amb aquesta mesura.

Tot i que alguns sindicats han demanat suspendre les aturades durant la temporada festiva, diversos grups de treballadors ferroviaris van decidir continuar la vaga.

el més llegit

 1. 1

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 2. 2

  La Tagliatella obre un restaurant al centre Xperience de Sant Boi

 3. 3

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien

 4. 4

  Terrassa posa en marxa un projecte pilot per reforçar el paper dels farmacèutics en la lluita contra la covid-19

 5. 5

  ANUL·LA L'ANTERIOR:Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls