Publicat 24/10/2019 16:35:33 +02:00CET

Els 39 morts que van trobar en un camió al Regne Unit eren tots de nacionalitat xinesa

Camió amb 39 morts trobat a Essex (Regne Unit)
Aaron Chown/PA Wire/dpa

LONDRES, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Els 39 morts que van trobar aquest dimecres a l'interior d'un camió frigorífic a Essex, al sud d'Anglaterra, eren tots ciutadans de nacionalitat xinesa, dels quals vuit eren dones i la resta homes, segons ha comunicat la policia.

"Es creu que 38 eren adults i un és una dona jove. Prèviament havíem informat que podria ser una adolescent però hem confirmat posteriorment que vuit dels morts són dones i 31 són homes i es creu que tots són de nacionalitat xinesa", ha explicat la Policia d'Essex, que està a càrrec de la investigació dels fets.

Després de recordar que l'arrestat sospitós de l'assassinat continua sota custòdia, la policia ha advertit que no ha especulat amb "la identitat" del detingut i no ho farà. A continuació, ha informat que els agents han escorcollat "tres propietats" al comtat d'Armagh, a Irlanda del Nord, en relació amb la investigació.

Els agents han explicat que el detingut és el conductor del vehicle, un jove de 25 anys d'Irlanda del Nord que continua sota custòdia. "Treballem diligentment per determinar totes les circumstàncies d'aquest fet horrible, que ha comportat a una investigació per assassinat", ha explicat la policia de la localitat del sud-est d'Anglaterra.

La Fiscalia de Bèlgica ha informat que ha obert una investigació en relació amb el cas que se centrarà "en els organitzadors i totes les altres parts implicades en aquest transport".

"Els resultats preliminars de la investigació mostren que el contenidor va arribar a Zeebrugge a les 14.49 hores del 22 d'octubre i va abandonar el port aquella tarda per arribar a Purfleet el 23 d'octubre a 1.00", ha assenyalat en el seu comunicat.