Publicat 30/9/2019 10:59:25 +02:00CET

Elon Musk revela el seu nou prototip de nau per viatjar a Mart

La nau Starship de Space X.
SPACE X - Archivo

WASHINGTON, 30 set. (Reuters/EP) -

El CEO i fundador de Space X, Elon Musk, ha revelat aquest diumenge el seu nou prototip de la nau Starship, amb la qual espera aconseguir que els humans viatgin a Mart.

Segons ha explicat, el primer vol a l'òrbita de Mart podria tenir lloc en un termini de sis mesos. Les missions amb humans es durien a terme l'any vinent.

"L'avanç crucial que necessitem per convertir-nos en una civilització espacial és fer viatges espacials com els viatges aeris", ha manifestat Musk, que també és el director executiu del fabricador d'automòbils elèctrics Tesla.

La nau espacial, un coet d'acer brillant dissenyat per transportar desenes d'humans a la Lluna i a Mart, combina un vehicle espacial amb un de llançament. Musk va nomenar el multimilionari japonès Yusaku Maezawa el primer passatger privat de la nau Starship l'any 2018.

El poble de Boca Chica, a pocs quilòmetres de la frontera mexicana, ha estat el principal escenari del desenvolupament del programa, i les proves de motors de coets han provocat queixes entre els residents.

"Crec que el perill real per al poble de Boca Chica és baix, però no petit", ha afirmat Musk. "Així que probablement amb el temps seria millor comprar els llogarets propers, i hem fet una oferta en aquest sentit", ha explicat. Alguns residents ja han rebutjat l'oferta que ha fet l'empresa, que ofereix tres vegades el valor dels habitatges en el mercat.