Dos terroristes abatuts quan conduïen un cotxe bomba a una ciutat de l'est de l'Aràbia Saudita

Publicat 29/12/2019 17:56:14CET

MADRID, 29 des. (EUROPA PRESS) -

Dos presumptes terroristes van morir dimecres passat en una operació de les forces de seguretat a la ciutat de Dammam, a l'est de l'Aràbia Saudita, quan segons les autoritats conduïen un cotxe bomba.

"Quan se'ls va demanar que es rendissin van començar a disparar contra els agents de les forces de seguretat i es van refugiar a un edifici. Es va respondre conforme a les necessitats de la situació per neutralitzar el perill i en conseqüència van morir", ha informat aquest diumenge l'agència de notícies oficial saudita, SPA, que cita un portaveu de la Presidència de la Seguretat de l'Estat.

Els sospitosos morts eren dos individus buscats, Ahmad Abdullah Saïd Suwaid i Abdullah Hussein Asid al-Nimr, tots dos de nacionalitat saudita. Un tercer individu ha estat detingut i les autoritats han confiscat un vehicle, cinc quilograms d'explosiu RDX, una metralladora, dues pistoles, munició i diners.

L'operació "és el resultat del seguiment de les activitats terroristes". Els serveis de seguretat consideren que hi havia una "operació terrorista imminent" en la qual farien servir el cotxe bomba.

Estat Islàmic ha perpetrat diversos atacs en aqusts darrers anys a l'Aràbia Saudita, principalment contra les forces de seguretat. L'any passat un agent de les forces de seguretat i un ciutadà bangladeshià van morir en un atac a un control de seguretat prop de la ciutat de Burayda. Un altre policia va morir en un altre atac a la ciutat de Taïf.

Contador