Publicat 6/9/2019 19:58:01 +02:00CET

Dos palestins morts i més de 70 ferits pels enfrontaments amb les tropes israelianes a Gaza

Enfrontaments entre soldats israelians i manifestants palestins a la frontera de la Franja de Gaza (imatge d'arxiu)
Mahmoud Khattab/Quds Net News vi / DPA - Archivo

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

Dos palestins han mort i més de 70 han quedat ferits aquest divendres pels enfrontaments que s'han produït entre manifestants palestins i les forces israelianes a la frontera de la Franja de Gaza.

Més de 6.000 palestins han anat a la manifestació que se celebra cada divendres a la frontera de la Franja de Gaza amb Israel amb motiu de la Gran Marxa del Retorn, que advoca perquè els refugiats palestins puguin tornar a casa seva.

Segons les Forces de Defensa d'Israel (FDI), situades a la línia limítrofa, els manifestants han llançat artefactes explosius als agents, com ara còctels molotov, i dos palestins han arribat a entrar a l'Estat jueu per la frontera nord, encara que han estat detinguts immediatament. "Les manifestacions han estat d'una naturalesa especialment violenta", han assegurat les IDF.

Els soldats israelians han respost amb foc real i bales de goma, cosa que ha provocat la mort d'un jove de 17 anys i un home adult, a més de 76 ferits, segons ha indicat el Ministeri de Sanitat palestí, que ha estat citat per l'agència de notícies palestina WAFA.

"Violar la sang de manifestants pacífics i atacar-los deliberadament és un crim pel qual l'Ocupació (Israel) pagarà les conseqüències", ha dit en una publicació a Twitter Hazem Qassem, un portaveu de Hamas, partit que governa el territori palestí.

Uns 310 palestins han mort i 18.000 més han estat ferits en els xocs amb les FDI que s'han repetit amb una freqüència gairebé setmanal des de l'inici de la Gran Marxa del Retorn el 30 de març del 2018.