Dones de combatents d'Estat Islàmic comencen una batalla judicial a Països Baixos per ser repatriades

Publicat 1/11/2019 19:14:22CET
Bandera d'Estat Islàmic
ALAA AL-MARJANI/SIRIA - Archivo

LA HAYA , 1 nov. (Reuters/EP) -

Els advocats de 23 dones de combatents d'Estat Islàmic que es van unir a l'organització terrorista des de Països Baixos han iniciat aquest divendres una batalla judicial a l'Haia per aconseguir que elles i els seus 56 fills siguin repatriats des de Síria.

Les dones i els nens estan vivint en "condicions deplorables" al campament d'Al-Hawl, Al nord de Síria, ha dit Andre Seebregts, un dels advocats, en el tribunal al que han sol·licitat l'ordre de repatriació.

Seebregts ha indicat que la situació d'aquestes dones i nens ha empitjorat significativament des de l'inici, el passat 9 d'octubre, de l'ofensiva turca contra les milícies kurdes del nord-est de Síria.

El campament d'Al-Hawl està controlat per les tropes kurdes que, amb l'ajuda de la coalició internacional que va liderar els Estats Units, van derrotar Estat Islàmic a Síria.

Països Baixos s'ha negat a repatriar els seus nacionals i els menors al seu càrrec esgrimint que és massa perillós que els funcionaris neerlandesos viatgin a Síria per identificar aquestes persones. Els advocats de l'Estat han repetit el mateix argument en el tribunal. La sentència es coneixerà l'11 de novembre.

D'acord amb el Comitè Internacional de Creu Vermella (CICR), hi ha uns 68.000 combatents d'Estat Islàmic amb les seves famílies a Al-Hawl. Molts d'ells són ciutadans europeus els països d'origen dels quals es resisteixen a repatriar-los per raons de seguretat.

Segons dades de l'Agència d'Intel·ligència dels Països Baixos, fins a l'1 d'octubre a Síria hi havia 55 combatents d'Estat Islàmic que havien viatjat des de Països Baixos i almenys 90 nens amb pares neerlandesos o que havien viscut durant un temps considerable al país europeu.

el més llegit

 1. 1

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 2. 2

  Pere Aragonès afirma que els pressupostos anteposen els interessos "de país" als de partit

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 5. 5

  La TransPerfect Mountain Challenge 2020 incorpora una cursa BTT i diverses activitats solidàries

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista