Donald Trump garanteix que l'Iran mai no es convertirà en una potència nuclear

Publicat 6/1/2020 17:13:45CET
El president dels Estats Units, Donald Trump
Contacto

NOVA YORK, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dilluns que l'Iran mai no es convertirà en una potència nuclear després que la república islàmica anunciés aquest diumenge el cessament de les seves restriccions a la producció i enriquiment nacional d'urani.

"L'Iran mai no tindrà un arma nuclear!", ha escrit Trump, en majúscules al seu compte de Twitter.

El Govern iranià va protagonitzar ahir un allunyament pràcticament definitiu dels seus compromisos amb el pacte en anunciar el final de les restriccions, com a represàlia per la mort del poderós general iranià Qasem Solemaini divendres passat durant un atac dels Estats Units a la capital de l'Iraq, Bagdad.

No obstant això, i segons el mateix comunicat, el Govern iranià va reiterar el seu compromís amb l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i promet tornar a complir els termes de l'acord nuclear si els Estats Units retira totes les sancions en vigor i garanteix els seus interessos.

Els Estats Units va decidir restaurar el 2018 les sancions contra l'Iran després de la seva retirada unilateral de l'acord nuclear Pla Integral d'Acció Conjunta (PIAC) del 2015.

En resposta, i després de denunciar la falta d'ajuda de la resta de països signataris per sortejar el càstig econòmic impost pels Estats Units, l'Iran va decidir el passat mes de juliol començar una desconnexió gradual dels diferents compromisos adoptats en el pacte.

Contador