Actualitzat 8/4/2020 11:55:47 +00:00 CET

Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Contacto

MADRID, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimarts que estudia no destinar més fons a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), al·legant que l'organisme "està molt centrat en la Xina" en la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

"No estic dient que vagi a fer-ho, però anem a considerar-ho", ha indicat Trump durant la roda de premsa diària del grup de treball del coronavirus a la Casa Blanca. "No sé, sembla que s'han posat (l'OMS) del costat de la Xina".

Ja havia censurat l'OMS via Twitter, acusant-la de "xinocèntrica" per les "equivocades" recomanacions que ha donat per combatre la pandèmia de coronavirus.

Trump ha criticat en concret el consell que va donar l'OMS al principi de la crisi del coronavirus de mantenir les fronteres obertes amb la Xina. Així, ha tornat a pronunciar-se en aquest sentit durant la roda de premsa a la Casa Blanca, afirmant que l'OMS es va oposar a la seva prohibició de restringir els viatges entre el país nord-americà i la Xina.

Els Estats Units van tancar les seves fronteres a la Xina el 31 de gener en resposta a l'amenaça creixent de l'expansió del Covid-19. "Van criticar la meva prohibició de viatge de la Xina i estaven equivocats", ha dit, segons recull la cadena de televisió CBS. I ha afegit que l'organització no va poder parar la propagació del Covid-19 a la ciutat xinesa de Wuhan, lloc on es va originar la pandèmia.

"Paguem la majoria dels diners que obtenen", ha continuat el mandatari nord-americà, que assegura que també considera establir "un control molt poderós" a l'agència de Nacions Unides. La Casa Blanca ja havia proposat reduir a la meitat els fons destinats per a l'OMS al seu pressupost de 2021.