Publicat 31/5/2020 12:24:12 +02:00CET

Donald Trump ajorna la cimera del G-7 fins setembre i hi convida Rússia, Austràlia, Índia i Corea del Sud

El president dels Estats Units, Donald Trump
Contacto

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que ajornarà almenys fins a setembre la cimera del G-7 a Washington D.C. per donar cabuda a un grup de països més representatiu de la situació econòmica actual.

Així, Trump hi convidarà quatre països: Rússia, Austràlia, l'Índia i Corea del Sud. Destaca Rússia, que va deixar el grup el 2014 per l'annexió de Crimea.

"L'ajornaré", ha explicat Trump, "perquè no crec que el G-7 representi ara mateix el que passa al món. És un grup de països molt desactualitzat", ha dit en declaracions recollides per la CNN.

El president va emplaçar inicialment la reunió per a finals de juny però es va trobar amb el recel de diversos líders mundials, entre ells la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, que va declinar aquest dissabte la invitació davant la crisi mundial pel coronavirus.

"La cancellera agraeix al president Trump la invitació a la cimera del G-7 a Washington a la fi de juny però, donada la situació general de pandèmia, no pot prometre la seva participació personal, és a dir, un viatge a Washington", segons un responsable de comunicació del Govern alemany.