Actualitzat 25/6/2020 12:08:38 +00:00 CET

Diversos pesquers espanyols en quarantena a les Seychelles

Un sanitari mostra un tub d'assaig amb mostres d'un pacient
Eduardo Parra - Europa Press

Són els primers casos confirmats de covid-19 a l'arxipèlag en més de dos mesos

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

Les Seychelles han registrat aquest dijous els tres primers casos de coronavirus en dos mesos entre la tripulació d'una flota de pesquers bascos i gallecs que van arribar dimarts a l'arxipèlag.

El responsable de Sanitat, Jude Gedeon, ha anunciat que els tres casos es troben entre els 207 mariners africans que van arribar dimarts a les illes per rellevar els tripulants de la flota tonyinaire espanyola.

Gedeon ha indicat que es van sotmetre a un control als seus països d'origen, amb PCR inclòs, tres dies abans de sortir cap a l'arxipèlag. Tots els resultats de laboratori van ser negatius, ha indicat.

No obstant això, els tests ràpids que van fer les navilieres van mostrar que 20 d'ells presentaven traces de covid-19 i es van posar en contacte amb les autoritats per confirmar el resultat, ha explicat Gedeon.

El personal sanitari va pujar a bord de set dels vaixells per tornar a fer la prova a onze dels 20 mariners. "Tres han donat positiu malgrat que tots estan bé i cap mostra símptomes ni està malalt", ha precisat Gedeon.

El responsable ha aclarit que els mariners van arribar a bord d'un avió d'Air Seychelles i que el trasllat es va fer seguint controls estrictes amb màscara i mantenint la distància de seguretat.

L'arxipèlag tan sols havia registrat 11 casos i des del passat 5 d'abril no n'havia sumat cap. Les autoritats confien reobrir al turisme el proper mes d'agost, la seva principal font d'ingressos.

Contador