Publicat 10/7/2019 11:02:36 +02:00CET

Diversos homes armats maten 18 persones en un atac en un poblat remot de Papua Nova Guinea

Residentes de una población de Papúa Nueva Guinea
REUTERS / DAVID GRAY - Archivo

SÍDNEY, 10 jul. (Reuters/EP) -

Diversos homes armats han matat 18 persones, entre elles diverses dones i nens, en un atac que s'ha perpetrat en un poblat remot de Papua Nova Guinea, en el que podria ser un nou episodi de violència tribal. El primer ministre, James Marape, ha promès perseguir i detenir els responsables del succés.

"És una història molt trista", ha assegurat a Reuters per telèfon el governador de la província d'Hela, situada a la zona central, on ha tingut lloc l'atac. Les imatges que s'han publicat a la xarxa social Facebook mostren les víctimes mortals embolicades en robes i esteses en fulles de palmeres al costat d'una carretera.

Segons el governador, l'origen de l'atac a la localitat de Karida, situada a uns 630 quilòmetres al nord-oest de Port Moresby, la capital del país, es desconeix encara que la violència ha estat l'últim episodi d'un conflicte que fa anys que dura.

Les víctimes de l'atac havien ofert refugi a les víctimes d'un brot de violència fa diverses setmanes, ha dit el governador regional. "Ha estat una venjança per un atac previ. Va ser un atac molt sobtat", ha assegurat, i ha afegit que aquests dos últims atacs han acabat amb la vida de 24 persones.

"Els dos atacs es van dur a terme en una comunitat innocent en la qual les persones no els esperaven i tots nosaltres estem commocionats", ha explicat el governador de la regió d'Hela. Per la seva banda, el primer ministre del país, James Marape, ha assegurat que perseguirà els autors de l'atac.

"En record dels innocents que continuen morint en mans de criminals armats, el seu temps ha acabat", ha afirmat el cap de Govern de Papua Nova Guinea, en un missatge que ha publicat a la seva pàgina de Facebook.

Marape, que va arribar al poder al maig, ha assenyalat la falta d'agents de Policia sobre el terreny com un problema important en una regió que durant anys ha hagut de fer front a la violència, a vegades per les disputes per la distribució de la riquesa.