Publicat 29/11/2019 18:05:05 +01:00CET

Diversos ferits en un "incident terrorista" al Pont de Londres

Un agente de la Policía con un arma vigila en el Puente de Londres tras un apuñalamiento con heridos
DPA

El sospitós ha mort després de ser disparat per la Policia, sense que de moment es coneguin els motius darrere del succés

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Diverses persones han resultat ferides en un apunyalament que s'ha produït aquest divendres a l'emblemàtic Pont de Londres i que la Policia considera ja com un "incident terrorista", segons ha informat el màxim responsable antiterrorista de Scotland Yard, Neil Basu, que ha informat que el sospitós ha mort per trets dels agents.

En una breu compareixença davant la premsa, Basu ha informat que, després de rebre una alerta per un apunyalament al Pont de Londres cap a les 14.00 hores, els agents que s'han personat han disparat contra un sospitós.

"Puc confirmar que aquest sospitós va morir en el lloc dels fets", ha assenyalat, precisant que "diverses persones han patit ferides durant aquest incident", si bé no ha donat dades més concretes sobre el nombre o el seu estat.

Donada la "naturalesa" dels fets, Scotland Yard va respondre com si es tractés d'un acte d'"índole terrorista" però Basu ha confirmat que els fets ja han estat declarats com incident terrorista".

Segons el responsable policial, la Policia Metropolitana i la Policia de Londres estan treballant de manera conjunta i ja s'està investigant el succeït amb "una ment oberta quant als motius". "Seria inadequat especular més en aquests moments", ha defensat Basu.

Així mateix, ha aclarit que l'artefacte explosiu que s'havia indicat que podia portar el sospitós adossat al seu cos aparentment és "fals" i ha convidat a la població a "evitar la zona" posat que encara s'estan fent registres per descartar amenaces addicionals i el dispositiu policial es manté.

Basu ha convidat també a la ciutadania a fer arribar a la Policia qualsevol informació, foto o vídeo del succeït al Pont de Londres i ha anunciat que es reforçaran les patrulles a la capital, a més de demanar a la població que es mantingui "vigilant" i informe de qualsevol fet sospitós.

Els testimonis recaptats pels mitjans britànics parlen d'una persona a la qual haurien reduït diversos vianants abans que es personés la Policia i fes diversos trets.