Publicat 29/11/2019 17:40:07 +01:00CET

Diversos ferits en un apunyalament al Pont de Londres

Pont de Londres
BOB COLLOWÂN/WIKIMEDIA COMMONS - Archivo

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Diverses persones han resultat ferides en un apunyalament que s'ha produït aquest divendres a l'emblemàtic Pont de Londres, segons ha informat la Policia Metropolitana, que ha confirmat haver disparat a una persona. Tot i que manquen més detalls, ha aclarit que està tractant el que ha passat com un fet "d'índole terrorista".

Segons ha indicat al seu Twitter, han rebut una alerta per un "apunyalament prop del Pont de Londres" a les 13.58 hores. Immediatament després, en el lloc s'han personat els serveis d'emergència, la Policia Metropolitana i la Policia de Londres.

Inicialment, ha informat d'un home detingut i que hi hauria diversos ferits. En missatges posteriors, ha aclarit que "un home ha estat disparat per la Policia", si bé no ha precisat el seu estat, i ha confirmat que "diverses persones han resultat apunyalades". La cadena SkyNews ha informat que hi hauria un mort i no seria l'atacant.

"En aquest moment, les circumstàncies al voltant de l'incident al Pont de Londres continuen sense ser clares. No obstant això, com a mesura de precaució, estem responent com si fos un incident d'índole terrorista", ha assenyalat.

Així mateix, Scotland Yard, que ha desaconsellat a la població apropar-se a la zona, ha apel·lat al "sentit comú" i ha demanat que no es comparteixin en xarxes socials fotos i vídeos del succeït. "Ajudeu-nos a mantenir-vos fora de perill", ha comminat.

El Servei d'Ambulàncies de Londres ha informat de la presència dels seus equips en el lloc davant un "incident greu", però ara com ara no ha ofert detalls sobre possibles ferits.

Els testimoniatges recaptats pels mitjans britànics parlen d'una persona a la qual haurien reduït diversos vianants abans que es personés la Policia i fes diversos trets.

JOHNSON, INFORMAT DELS SUCCESSOS

El primer ministre, Boris Johnson, està sent informat de l'"incident". "Vull agrair a la Policia i a tots els serveis d'emergència la seva immediata resposta", ha dit el premier en un missatge publicat al Twitter de Downing Street. El primer ministre tornarà a la seva oficina, perquè era fora de Londres amb motiu de la campanya electoral per als comicis del 12 de desembre.

Per la seva banda, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha assegurat per aquesta mateixa via que és "en estret contacte" amb el cap de Scotland Yard i ha convidat a la població a seguir les directrius dels agents que es troben en el lloc dels fets.

El Pont de Londres roman tancat en totes dues adreces al trànsit, ha notificat el servei d'informació del trànsit de la capital, que ha informat de retencions al pont de la Torre de Londres i en Southwark Bridge Road i ha recomanat l'ús de "rutes alternatives".