Publicat 19/2/2019 18:18:18 +01:00CET

Diversos camions entren a l'últim enclavament de l'Estat Islàmic a l'est de Síria per evacuar els civils

Civiles evacuados de Baghuz, ciudad controlada por el Estado Islámico, en el est
REUTERS / RODI SAID

AL-BAGHUZ (SÍRIA), 19 febr. (Reuters/EP) -

Diversos camions han entrat aquest dimarts a l'últim enclavament controlat per l'Estat Islmic a l'est de Síria amb la finalitat d'evacuar els civils que queden dins, segons ha informat una font de les Forces Democrtiques Sirianes (FDS), amb el suport dels Estats Units.

Les FDS, el principal component de les quals són les milícies kurdes sirianes, han dit que allar els civils que queden a Al-Baghuz dels gihadistes que estan atrinxerats dins d'aquesta localitat constitueix un pas crucial per conquerir finalment la zona, que constitueix l'últim territori controlat per l'Estat Islmic a l'est de Síria.

Un testimoni de Reuters que es troba prop de Al-Baghuz ha vist desenes de camions que avanaven per la carretera que porta a aquesta localitat.

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, ha expressat aquest dimarts la seva preocupació per les 20.000 persones que han abandonat la zona sota el control de l'Estat Islmic a la província de Deir ez-Zor durant les darreres setmanes i que queden als camps de desplaats gestionats per les milícies kurdes sirianes, les quals "els estarien impedint abandonar els campaments", i els estarien privant de llibertat.

A més, ha indicat que li preocupa particularment la situació d'unes 200 famílies, entre les quals hi ha moltes dones i nens, que estan atrapades en el petit reducte que encara controla l'Estat Islmic a la zona.

"Els civils continuen sent els peons per les diverses parts", ha denunciat Bachelet, que ha demanat que es permeti "un pas segur a qui desitgi fugir, mentre que els que desitgen quedar-se també han de ser protegits al mxim possible". "No haurien de ser sacrificats per la ideologia d'una banda o la convenincia militar d'una altra", ha sostingut.

"Si protegir les vides dels civils significa trigar uns quants dies més en la conquesta de l'última zona controlada per l'Estat Islmic, que així sigui", ha reclamat Bachelet.