Publicat 31/03/2024 12:27

Diverses famílies d'ostatges israelians anuncien que s'incorporen a les protestes generals contra Netanyahu

Manifestació a Tel-Aviv per l'alliberament dels ostatges en mans de les milícies palestines
Europa Press/Contacto/Eyal Warshavsky

L'oposició planeja iniciar aquest diumenge una seguda de quatre dies davant de la Knesset per un acord d'alliberament i eleccions anticipades

MADRID, 31 març (EUROPA PRESS) -

Diverses famílies d'ostatges israelians en mans de les milícies palestines des del 7 d'octubre han anunciat que s'incorporaran a les protestes que des de fa mesos exigeixen la dimissió del primer ministre del país, Benjamin Netanayhu.

Un dels portaveus d'aquestes famílies, Eli Albag, de qui la filla Liri es troba en mans de Hamas, ha anunciat aquesta passada nit que deixarà de participar en les concentracions de la plaça dels Ostatges de Tel-Aviv per incorporar-se a les mobilitzacions del carrer contra el primer ministre.

"Aquest és l'últim 'shabbat' que ens quedem aquí. A partir d'ara serem al carrer. És el moment d'apagar les llums", va declarar Albag durant la concentració a la plaça, recollida pel 'Times of Israel', en una nit de dissabte que va coincidir amb la mobilització més gran vista a Tel-Aviv per la tornada dels ostatges des del començament de la guerra amb Hamas.

Desenes de milers de persones van marxar pels carrers de les principals ciutats israelianes durant una sèrie de concentracions que es van saldar amb almenys 16 detinguts a Tel-Aviv. La policia, a més, va acabar intervenint amb força per dispersar 200 manifestants que es van saltar el cordó que envoltava els voltants de la residència particular de Netanyahu a la localitat costanera de Cesarea.

Les paraules del familiar van ser secundades immediatament pel portaveu del Fòrum de les Famílies dels Ostatges i dels Desapareguts, Haim Rubinstein. "Les marxes han acabat. Les protestes acaben de començar", ha escrit a la xarxa social X.

El seu pla immediat consisteix a començar, aquest diumenge, una marxa fins al Parlament d'Israel, la Knesset. Allà, si els ho permeten les forces de seguretat, tenen intenció de començar una acampada de quatre dies per demanar, simultàniament, un acord per a l'alliberament dels ostatges i la celebració de noves eleccions al país.

Per a la concentració d'aquest diumenge s'espera la presència del líder de l'oposició israeliana i exprimer ministre Yair Lapid, i familiars de víctimes de la massacre comesa per les milícies palestines el 7 d'octubre al kibutz de Kfar Aza, com Shirel Hogel. També parlarà Sigalit Hillel, el fill del qual, Uri Tchernihovski, va ser assassinat a la 'rave' assaltada pels milicians aquell dia.

Aquest mateix diumenge, Lapid ha criticat els constants menyspreus a les protestes per part dels diputats de la coalició del Govern israelià. "Aquest mateix matí hem escoltat com diversos ministres del Govern han comparegut a la ràdio per atacar les famílies dels ostatges. Han perdut completament el cap", ha denunciat a la xarxa social X.

Per la seva banda, el Fòrum Empresarial d'Israel, representant de la majoria dels treballadors del sector privat de 200 de les empreses més grans del país, ha donat permís als seus treballadors perquè participin en la protesta que començarà aquest diumenge a Jerusalem i continuarà fins dimecres que ve.

"Aquesta és una emergència per a Israel i aquells que hi estiguin interessats se'ls ha de permetre participar en l'acte democràtic", ha fet saber el fòrum, en un comunicat recollit pel 'Times of Israel'. A més, desenes d'empreses tecnològiques desvinculades del fòrum també han concedit permís als seus treballadors perquè vagin a les protestes sense por a les amonestacions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés