Publicat 29/1/2019 9:15:19 +01:00CET

Diverses empreses reben cartes amenaçadores possiblement amb cianur de potassi al Japó

Japó (Arxiu)
PIXABAY/CC/CEGOH

TQUIO, 29 gen. (Reuters/EP) -

Més d'una desena d'empreses japoneses, entre elles diaris i fabricadors de medicaments, han rebut durant els darrers dies sobres amb cartes amenaadores i una pols que podria ser cianur de potassi, segons han informat aquest dimarts els mitjans locals.

Els noms dels remitents als sobres són líders de la secta japonesa 'Aum Shinrikyo' (Veritat Suprema) que van ser executats, segons els mitjans.

El Japó va executar el 2018 l'exlíder de la secta i dotze membres més que van dur a terme un atemptat amb gas sarín al metro de Tquio el 1995, el qual va posar fi a la vida de 13 persones.

Una carta enviada aquest divendres a la seu del diari 'Asahi', a Tquio, va amenaar amb distribuir drogues amb cianur de potassi, una substncia altament txica, tret que es paguin 35 milions de won sud-coreans (27.118 euros) a Bitcoin, segons ha assenyalat el mateix diari sense detallar a qui ha d'enviar-se.

La setmana passada es van entregar sobres similars a les oficines de Tquio del diari 'Mainichi', les empreses farmacutiques a Tquio i Osaka i a una empresa d'aliments a la ciutat de Sapporo, al nord del país.

Segons la cadena de televisió japonesa NHK, la Policia ha identificat algunes de les pólvores com el cianur de potassi.