Publicat 1/12/2019 12:44:26 +01:00CET

DiCaprio rebutja les acusacions de Bolsonaro de finançar els incendis de l'Amazones

Leonardo DiCaprio
GETTY

MADRID, 1 des. (EUROPA PRESS) -

L'actor de Hollywood Leonardo DiCaprio, conegut per la seva sensibilitat en matèria mediambiental, ha rebutjat aquest dissabte l'acusació de finançar els incendis de l'Amazones que va abocar sobre ell el president del Brasil, Jair Bolsonaro.

"El futur d'aquests ecosistemes insubstituïbles està en joc i estic orgullós de donar suport als grups que els protegeixen", ha expressat DiCaprio en un comunicat que ha difós a través del seu compte d'Instagram.

"En aquest moment de crisi per a l'Amazones, suport a la població del Brasil que està treballant per salvar el seu patrimoni natural i cultural. Són un exemple sorprenent, commovedor i humil del compromís i la passió necessaris per salvar el medi ambient", ha continuat.

A més a més, DiCaprio ha assegurat que continua "compromès" en el seu suport a les comunitats indígenes brasileres, els governs locals, els científics, els educadors i la població en general que "treballen incansablement per assegurar l'Amazones per al futur de tots els brasilers".

Bolsonaro va declarar aquest divendres durant una breu compareixença que DiCaprio proporcionava diners per incendiar l'Amazones, segons va recollir el diari 'Folha de Sao Paulo'.

A l'agost, l'actor va anunciar que la seva fundació Earth Alliance donaria uns cinc milions de dòlars a les entitats brasileres no governamentals que en aquests moments miren de sufocar els incendis a l'Amazones.

El president brasiler ha acusat darrerament les ONG de provocar els incendis. En aquest sentit, assegura que aquestes organitzacions paguen perquè es cali foc a l'Amazones i així recaptar més diners d'actors o altres figures destacades amb interessos filantròpics.

"Què fan les ONG? Què és el més fàcil? Incendiar el bosc. Fan fotos, fan un vídeo, campanyes contra el Brasil, es posen en contacte amb Leonardo DiCaprio i ell dona diners", ha explicat Bolsonaro sense aportar-ne proves.

"Una part dels diners van ser per a les persones que estaven provocant els incendis. Leonardo DiCaprio està contribuint a l'incendi a l'Amazones", ha insistit.