Publicat 9/10/2019 11:05:51 +02:00CET

Un diari oficial de la Xina acusa Apple d'animar les protestes de Hong Kong amb una app de transport

Manifestants en les protestes d'Hong Kong
Mehdi Chebil

PEQUÍN, 9 oct. (DPA/EP) -

El diari oficial xinès 'El Diari del Poble' ha acusat aquest dimecres la companyia nord-americana Apple d'estar col·laborant amb els manifestants que protesten a Hong Kong mitjançant una aplicació de transport per a telèfons mòbils.

"Aquesta app mòbil pretén donar informació sobre el transport per al benefici del públic, però de fet s'utilitza per informar sobre la posició de la Policia, cosa que permet que els manifestants a Hong Kong cometin actes de violència", ha explicat el diari estatal xinès.

"L'aprovació per part d'Apple òbviament ajuda els manifestants", ha afegit el diari, que ha qüestionat les veritables intencions de la companyia amb aquesta aplicació mòbil. L'article també critica la presència en la plataforma Apple Music store d'una cançó que defensa la independència de Hong Kong de la Xina.

El diari ha assenyalat que els ciutadans tenen raons per "assumir que Apple està barrejant negocis amb política i fins i tot amb accions il·legals" i ha instat el gegant tecnològic a "pensar en les conseqüències de la seva decisió imprudent i temerària".

Mentrestant, diversos congressistes nord-americans han criticat certes companyies nord-americanes, com l'NBA, que gestiona la lliga de bàsquet nord-americà, o la productora de videojocs Blizzard Entertainment, en considerar que estan cedint davant les pressions de la Xina contra la llibertat de pressió per poder guanyar presència en el mercat xinès.