Publicat 4/4/2019 10:14:08 +02:00CET

Detinguts durant 13 hores tres periodistes neozelandesos a Fiji

Puerto de Suva
REUTERS / REUTERS STAFF

WELLINGTON, 4 abr. (DPA/EP) -

Tres periodistes neozelandesos han estat alliberats després de passar 13 hores detinguts a Fiji per intentar entrevistar un polmic empresari xins, segons ha informat aquest dijous el portal de notícies Newsroom, pel qual treballaven els periodistes.

El codirector de Newsroom, Mark Jennings, l'editora d'investigacions Melania Reid i el cmera Hayden Aull han estat alliberats després de passar 13 hores detinguts a la principal comissaria de Policia de la capital de Fiji, Suva, després de ser acusats per intrusió criminal de l'empresa de propietat immobiliria Freesoul.

L'equip va visitar la seu de Freesoul a Suva per parlar sobre els danys a l'illa Malolo, en qu l'empresa construeix un complex amb aproximadament 370 cabanyes.

Newsroom va informar anteriorment que l'empresa va ignorar dos ordres judicials, així com les lleis mediambientals de Fiji, els permisos, els advertiments dels ambientalistes i els habitants de l'illa.

Reid ha assenyalat després de ser alliberada que els caps de Policia han ofert a l'equip una invitació per reunir-se aquest dijous amb els parlamentaris de Fiji.

"Esperem amb inters discutir la situació a l'illa de Malolo amb ells. Tenim serioses preocupacions sobre els problemes de llibertat d'expressió a Fiji, així que també ho plantejarem en les nostres reunions amb els parlamentaris", ha indicat.

Per la seva banda, el primer ministre de Fiji, Frank Bainimarama, ha expressat les seves disculpes als tres periodistes per la seva detenció i ha afirmat que "va ser un incident allat coms per un petit grup d'agents deshonestos".

A més, Bainimarama ha subratllat que es dur a terme una investigació completa sobre els agents que van fer servir "tctiques tan dures".