Publicat 9/1/2019 17:13:54 +01:00CET

Detingut un nou sospitós a Bèlgica per subministrar les armes als terroristes dels atemptats a París

Registro en la vivienda del terrorista de Bruselas
REUTERS / ERIC VIDAL - Archivo

BRUSSELLES, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Un home ha estat detingut i inculpat a Blgica com a sospitós de subministrar les armes al comando de terroristes que va perpetrar els atemptats de París al novembre del 2015, ha confirmat aquest dimecres la Fiscalia Federal belga.

"Una altra persona ha estat detinguda i inculpada per la seva participació en les activitats d'un grup terrorista al desembre", ha confirmat a Europa Press el portaveu de la Fiscalia, Eric Van Duyse.

L'home, la identitat del qual no ha volgut facilitar la Fiscalia belga, va ser detingut com a "sospitós d'haver subministrat les armes als membres del grup terrorista" que va perpetrar els atemptats de París.

"Ara per ara només són sospites", ha precisat el portaveu, que ha explicat que la Cambra d'acusació belga va acordar a principis del mes de gener mantenir-lo a la presó després que un tribunal de primera instncia va confirmar al desembre el mandat d'arrest.

El sospitós seria Mohamed I., originari de la localitat belga de Verviers i detingut a la presó de Saint-Gilles, a Brusselles, estaria implicat en la compra de kalixnikovs utilitzats durant els atemptats de París a través de Mohamed Bakkali, considerat com el responsable logístic d'aquests atemptats segons l'agncia belga.

Bakkali per la seva banda és sospitós d'haver llogat sota una identitat falsa diversos pisos francs utilitzats pels terroristes de París i de Brusselles i fa mesos que va ser extraditat a Frana des de Blgica.

"Frana ha sollicitat l'extradició de més persones pels atemptats. Si ho far en aquest cas o no, ho veurem", ha avanat el portaveu de la Fiscalia Federal, que ha assegurat que "la collaboració entre les autoritats judicials franceses i les belgues en aquest cas és excellent".