Publicat 26/12/2019 11:49:37 +01:00CET

Detingut l'opositor rus Aleksei Navalni durant l'escorcoll a la seu de la seva fundació

L'opositor rus Aleksei Navalni
Peter Kassin - Archivo

MOSCOU, 26 des. (Reuters/EP) -

L'opositor rus Aleksei Navalni ha estat detingut aquest dijous per la Policia durant un escorcoll a la seu de la seva Fundació Anticorrupció (FBK) a Moscou, segons ha informat el seu portaveu a les xarxes socials.

"Aleksei ha estat detingut per la força i traslladat. No ha ofert resistència. Els advocats encara són a la seu de la FBK i hi ha un escorcoll en marxa", ha explicat el seu portaveu, Kira Yarmysh, en un missatge en Twitter.

De moment no són clars els motius pels quals s'ha procedit a detenir Navalni, qui ja havia estat arrestat i empresonat diverses vegades en el passat.

La seva detenció es produeix un dia després que Navalni denunciés que un treballador de la fundació que lidera havia estat reclutat i enviat per la força per les autoritats russes a una base militar prop de l'oceà Àrtic, una maniobra que va definir de "segrest".

Ruslan Shaveddinov, gestor de projecte a la Fundació Anticorrupció que lidera Navalni, va ser detingut dilluns al seu seu pis de Moscou després que la porta de l'habitatge fos derrocada, se'n tallés l'electricitat i s'inhabilités de manera remota la targeta SIM del seu telèfon mòbil.

Dimarts a la nit, Shaveddinov va reaparèixer en una base militar a Nova Zembla, un arxipèlag a l'oceà Àrtic situat a uns 2.000 quilòmetres al nord de Moscou.