Publicat 30/4/2019 10:31:56 +02:00CET

Detingut un home a Christchurch (Nova Zelanda) per un paquet bomba que ja ha estat desactivat

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Policia de Nova Zelanda ha detingut aquest dimarts un home de 33 anys per la seva relació amb un paquet bomba i munició que ha trobat a la localitat de Christchurch, on el passat 15 de mar un supremacista blanc va dur a terme un atemptat contra dues mesquites que va acabar amb la vida de 50 persones, segons ha informat el diari local 'New Zealand Herald'.

Un equip de desactivació d'explosius, així com la Policia, la Fora de Defensa i els Bombers, s'ha mobilitzat després que els hagin informat de la presncia d'un paquet sospitós en un habitatge buit. Els especialistes han comprovat que el paquet contenia una bomba i munició, per la qual cosa els artificiers han treballat per neutralitzar-lo i finalment han aconseguit desactivar-lo.

El superintendent del districte de Canterbury, John Price, ha confirmat que la bomba ha estat desactivada pels experts en explosius de la Fora de Defensa de la Policia. "La Policia ha localitzat un paquet amb un suposat artefacte explosiu i munició en un habitatge buit al carrer Newcastle de Christchurch", ha assenyalat.

La Policia ha evacuat els residents de diversos carrers com a mesura de precaució i ha detingut un home de 33 anys en relació amb el paquet sospitós que ha estat neutralitzat.

El presumpte autor de la massacre de Christchurch el passat 15 de mar, un home identificat com Brenton Tarrant, de 28 anys i nascut a Austrlia, havia publicat en una pgina web un manifest en el qual es descrivia i explicava els motius racistes i xenfobs de l'atac.

El jove va retransmetre en directe 17 minuts de l'atac des que va arribar amb cotxe a la mesquita d'Al Noor. En el vídeo es pot observar que conté un gran arsenal d'armes a l'interior del vehicle i bidons de gasolina. També com surt de la mesquita per la porta principal, es dirigeix al carrer i dispara diverses persones a l'atzar.