Detingut a Espanya un home acusat de cremar viu un jove en una protesta a Veneçuela l'any 2017

Publicat 11/7/2019 11:05:12CET
Tarek William
TWITTER - Archivo

MADRID, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El fiscal general de Veneçuela, Tarek William Saab, ha anunciat aquest dimecres la detenció a Espanya d'Enzo Franchini, un veneçolà acusat de cremar viu un jove durant les protestes antigovernamentals que es van produir l'any 2017.

"Ara i gràcies a la nostra sol·licitud, que s'ha fet des del Ministeri Públic de Veneçuela a les autoritats de la Interpol, ha estat detingut a Espanya el senyor Enzo Franchini Oliveros, acusat de cremar viu Orlando Figuera el 20 de maig del 2017", ha assenyalat Saab a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

Saab ha afirmat que la detenció de Franchini és "un important assoliment de la nostra gestió" i ha informat que ha estat acusat d'instigació pública, homicidi intencional qualificat i terrorisme".

A més, Saab ha destacat que el Ministeri Públic ha iniciat els tràmits amb les autoritats espanyoles per a l'extradició de Franchini. "D'aquesta manera els països democràtics ratifiquen la seva cooperació amb el nostre sistema de Justícia", ha asseverat.

Figuera, de 22 anys d'edat, "va ser colpejat, ferit amb arma blanca i cremat durant una manifestació que es va celebrar a Altamira, a l'estat de Miranda" i va morir aquella matinada a l'Hospital Domingo Luciani a causa de les lesions que va patir, segons la Fiscalia veneçolana.