Publicat 29/4/2019 10:33:41 +02:00CET

Detingudes quatre persones a França per planejar un atemptat contra les forces de seguretat

Francia.- Denuncian a la Policía francesa por la muerte de una anciana en las protestas de los 'chalecos amarillos'
YVES HERMAN / REUTERS - Archivo

PARÍS, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

Quatre persones han estat detingudes pels agents de la policia a Frana els darrers dies com a sospitoses d'estar planejant un atemptat contra les forces de seguretat, segons ha informat aquest dilluns la cadena de televisió francesa BFM.

Les detencions dels individus s'han dut a terme en territori francs des de divendres passat, en el marc d'una investigació oberta per la Fiscalia de París l'1 de febrer contra el suposat líder d'una organització criminal, segons han explicat les fonts de la Fiscalia a la cadena francesa.

Els sospitosos van ser detinguts a la localitat de Levallois-Perret quan intentaven aconseguir armes per dur a terme els seus plans. La investigació del cas, desenvolupada per la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI), va concloure que els sospitosos tenien planejat perpetrar en breu un atemptat, possiblement contra els agents de les forces de seguretat.

Entre els detinguts hi figura un menor d'edat que ja havia estat condemnat per un tribunal de menors per fets qualificats com a associació de malfactors amb motius terroristes. Detingut al febrer del 2017 quan tenia quinze anys, va intentar marxar a Síria per combatre, i va ser condemnat a tres anys de presó, dels quals dos van ser de pena suspesa.