Publicat 22/6/2020 15:57:54 +02:00CET

Desenes de ferits en un incendi a la base militar dels EUA a Okinawa

Un soldat dels EUA en una foto d'arxiu.
Mikki L. Sprenkle - Archivo

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Desenes de persones han resultat ferides aquest dilluns després arran de l'incendi que s'ha produït en un magatzem de materials perillosos de la base de la Força Aèria dels Estats Units a la prefectura d'Okinawa, al sud del Japó.

L'incendi s'ha originat en un edifici de la base aèria de Kadena i, segons ha indicat l'Exèrcit nord-americà en un comunicat, els ferits haurien inhalat fum i gas.

En les imatges que han difós diversos mitjans japonesos es poden observar grans columnes de fum damunt de la instal·lació. La zona s'ha acordonat i els soldats han estat evacuats mentre els bombers miren d'extingir les flames.

Segons 'The Japan Times', unes 45 persones han estat exposades al gas. Per ara es deconeix la causa de l'incendi, tot i que un equip d'experts bioambientals s'ha desplegat per garantir que els pobles de la zona no corren cap perill.

Més de la meitat dels 50.000 militars dels EUA destinats al Japó es troben a Okinawa. Els ciutadans s'han queixat repetidament de la presència de materials perillosos a la base i de la mateixa presència de les tropes nord-americanes.

Contador