Publicat 6/10/2019 18:34:21 +02:00CET

Desenes de detinguts durant les protestes a Hong Kong contra la llei d'emergència

Manifestacions a Hong Kong
TODD DARLING

MADRID, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

Desenes de joves manifestants han estat detinguts per la Policia d'Hong Kong aquest diumenge durant les noves protestes al territori, alimentades per la recent aplicació d'una llei d'emergència de l'època colonial que prohibeix participar en manifestacions amb la cara coberta.

Els detinguts han estat traslladats en furgonetes policials prop de l'encreuament d'Hennessy Road i Canal Road a l'inici d'una nova nit de disturbis al territori, on els manifestants han llançat còctels molotov a la Policia i fins i tot s'han fet amb el control d'una excavadora, segons testimonis del 'South la Xina Morning Post'.

Els sectors més radicals dels manifestants estan causant a més greus danys materials en negocis vinculats a la Xina continental, administradora del territori, i a la qual acusen de pervertir la independència regulada en la Llei Bàsica d'Hong Kong. Entre les estructures afectades es troba una sucursal del Banc Industrial i Comercial de Xina.

Les marxes han començat després que el magistrat del Tribunal Superior de Justícia d'Hong Kong Godfrey Lam Wan Ho rebutgés l'apel·lació presentada pels grups opositors per suspendre la llei contra les màscares, després d'una llarga nit de negociacions entre els representants legals del Govern i de l'oposició.

El diputat opositor Dennis Kwok ha lamentat la decisió del magistrat per considerar que defensa una imposició anticonstitucional que no ha estat aprovada pel Consell Legislatiu, l'equivalent al Parlament, del territori.

"Bàsicament el Govern ens ha dit: "La llei és la que jo dic que és, jo dic quan s'aplica, i dic quan deixa de ser llei", ha manifestat en roda de premsa a última hora d'aquest dissabte, recollida pel 'South la Xina Morning Post'.

El Govern xinès ha donat el seu total recolzament a la decisió adoptada pel tribunal hongkonès. "Aquests radicals extremistes han exhibit una arrogància desenfrenada i s'han comportat com salvatges", ha assegurat l'oficina d'Enllaç amb Xina aquest diumenge.

"Condemnem enèrgicament les protestes violentes i recolzem el govern i la policia perquè castiguin severament els elements violents il·legals d'acord amb la llei", ha afegit la nota.

Hong Kong és escenari de protestes des de juny. Van començar amb l'objectiu de frenar una llei d'extradició a la Xina continental però en aquests mesos han anat en augment fins reclamar una obertura democràtica i denunciar la influència de Pequín en la política hongkonesa.