Publicat 30/01/2020 14:02CET

Descobreixen el 'narcotúnel' més llarg a la frontera entre els Estats Units i Mèxic

Túnel per al tràfic de drogues a la frontera entre Mèxic i els Estats Units
OFICINA DE ADUANAS Y PROTECCIÓN FRONTERIZA DE EEUU

MADRID, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats dels Estats Units han revelat que han localitzat el 'narcotúnel' més llarg que s'ha descobert fins ara a la frontera amb Mèxic, que connectava la zona de Tijuana amb la de San Diego a través d'una galeria d'1,3 quilòmetres que estava habilitada amb un complex sistema elèctric i de drenatge.

L'entrada del túnel va ser descoberta a l'agost del 2019 en una zona industrial de Tijuana. A partir de llavors, va començar una investigació a les dues bandes de la frontera que va permetre seguir la pista de la instal·lació fins a territori nord-americà, a més d'1,2 quilòmetres de la frontera.

La galeria havia estat construïda a uns 20 metres de profunditat i tenia una alçada d'1,6 metres i una amplària de tot just 60 centímetres, segons un comunicat de l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units (CBP). Els responsables del túnel hi havien instal·lat rails per facilitar el transport de la mercaderia.

De moment, no hi ha cap persona detinguda per aquestes instal·lacions, però un portaveu dels serveis fronterers, Aaron M. Heitke, ha destacat la importància de l'operació i que "la investigació continua". "Confio que la nostra feina i dedicació per fer complir la llei condueixin a futures detencions", ha afirmat.

L'agent responsable de l'Agència Antidrogues (DEA), John W. Callery, ha apuntat que "la sofisticació d'aquest túnel demostra la determinació i els recursos econòmics dels càrtels".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés