Actualitzat 28/08/2014 13:32

Descobreixen un celler de vi de més de 3.500 anys a Israel

Descubren una bodega de hace 3.700 años
Foto: BRANDEIS UNIVERSITY

MADRID, 28 Ago. (EUROPA PRESS)

L'excavació d'un palau cananeu a Israel ha revelat l'existència del celler de vi més antic conegut, segons un estudi publicat a PLoS ONE per Andrew Koh, de la Universitat de Brandeis.

   La producció, distribució i consum de vi es creu que ja va desenvolupar un important paper en la vida dels habitants de la Mediterrània i ek Pròxim Orient durant l'Edat del Bronze Mitjà (1900-1600 ac), però existeix poca evidència arqueològica disponible en art i documentació sobre el paper jugat pel vi en aquell període.

    Durant una excavació al palau Cananeu de l'Edat del Bronze Mitjà a l'actual Israel, els investigadors d'aquest estudi van trobar 40 grans tancs d'emmagatzematge en una habitació tancada situada a l'oest del pati central.

ADDITIUS

   Una anàlisi de residus orgànics mitjançant espectrometria de masses va revelar que tots els recipients contenien compostos químics indicatius de vi. Els autors també van detectar diferències subtils en els ingredients o additius dins de gerres de vi de manera semblant, inclosa mel, resina de noguerola, oli de cedre, xiprer, ginebre, i, possiblement, menta, murta i canyella.

   Els investigadors suggereixen que la detecció d'aquests additius indica que aquells humans tenien un sofisticat coneixement de les plantes i les habilitats necessàries per produir una beguda complexa que equilibra la conservació, la palatabilitat i psicoactivitat. Segons els autors, aquests resultats poden contribuir a comprendre millor l'antiga viticultura i l'economia palatina cananees.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés