El dengue afecta Hondures amb 80.000 casos en la pitjor epidèmia dels darrers 50 anys

Publicat 7/10/2019 11:26:08CET
Honduras.- El dengue golpea Honduras con 80.000 casos en la peor epidemia de los últimos 50 años
REUTERS - Archivo

MADRID, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats d'Hondures han registrat almenys 80.000 casos de dengue en la pitjor epidèmia que travessa el país en els darrers 50 anys, segons ha informat aquest diumenge el viceministre de Sanitat, Nery Cerrato.

"És la pitjor epidèmia que s'ha registrat al país en els darrers 50 anys, sobretot per la dimensió de la gravetat i la mortalitat. Ja hi ha 144 pacients morts", ha expressat Cerrato.

En declaracions a la premsa, el viceministre ha precisat que, del total de pacients amb dengue, 16.192 es troben en estat de gravetat. Així mateix, ha informat que existeix el temor que 38 morts més que s'han registrat podrien haver estat causades per aquesta mateixa malaltia, transmesa pel mosquit de la febre groga.

Cerrato preveu un empitjorament de la situació de cara a l'any 2020. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja va advertir a l'agost de l'augment notable de casos" a Centreamèrica i va assenyalar Hondures com el país més afectat pel dengue després de Nicaragua.

Segons l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA), el 50 per cent dels pacients procedeixen de zones rurals, cosa que està sobrecarregant els centres d'atenció primària.