Publicat 11/12/2015 17:55

Un dels terroristes de la sala Bataclan va intentar entrar a l'Exèrcit francès

WISSEMBOURG (FRANÇA), 11 des. (Reuters/EP) -

Foued Mohammad-Aggad, un dels tres terroristes que van irrompre el 13 de novembre a la sala Bataclan de París, va ser rebutjat per l'Exèrcit i possiblement també per la Policia de França abans d'unir-se al grup Estat Islàmic.

Els equips de reclutament militar de la ciutat d'Estrasburg van vetar el 2010 l'entrada de Mohammad-Aggad després de fer-li proves físiques i psicològiques, segons una portaveu de l'Exèrcit, Sophie Caussel. "Vam considerar que no era vàlid ni com a soldat ni per portar armes", ha explicat.

El rebuig és relativament freqüent a les Forces Armades franceses, que aquest any només van contractar 15.000 de les 160.000 persones registrades. L'interès per entrar a l'Exèrcit s'ha disparat arran dels atemptats del 13-N, en els quals van morir 130 persones.

Un dels seus veïns, Yusef, ha assegurat que a més de ser rebutjat per l'Exèrcit, Mohammad-Aggad també va intentar entrar a la policia, però no va aconseguir passar l'examen per poc. "És l'única vegada que el vaig veure decebut (...) Ho va atribuir als seus orígens estrangers", ha afirmat.

La policia, tot i això, no ha volgut ni confirmar ni desmentir la presumpta sol·licitud de l'últim terrorista identificat després dels atemptats. Una font ha evitat donar dades i ha apel·lat raons de confidencialitat.

IDENTIFICACIÓ TARDANA

La vinculació de Mohammad-Aggad amb els atemptats va ser una incògnita fins a aquesta setmana, quan les autoritats van poder situar-lo a la sala Bataclan arran d'un missatge rebut per la seva mare, Fatima. El missatge, enviat des de Síria per la dona del terrorista, Hadjira, confirmava que havia mort "amb els seus germans" a París.

Tement-se el pitjor, i amb el seu fill gran ja a la presó per presumpta activitat terrorista, Fatima es va posar en contacte amb l'advocat de la família. Després, les proves d'ADN van permetre confirmar la identitat del jihadista.

"No em puc creure que fos ell", ha assegurat un veí, Yazar Mesut, en recordar un jove "intel·ligent" i "educat" que el 2013 va decidir anar-se'n a Síria al costat de vuit persones més, entre les quals hi havia el seu germà Karim. Segons fonts pròximes, el 2012 havia augmentat la seva assistència a una mesquita de Wissembourg, a prop d'Estrasburg.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés