Declaren "sinistrat" l'avió de la Força Aèria de Xile desaparegut amb 38 persones a bord

Publicat 10/12/2019 11:26:29CET
L'avion Hercules C-130 de la Força Aèria de Xile.
PEDRO CERDA / PEDRO CERDA - Archivo

SANTIAGO, 10 des. (EUROPA PRESS) -

La Força Aèria de Xile (FACH) ha declarat "sinistrat" aquest dilluns l'avió Hercules C-130, amb el qual s'havia perdut la comunicació a les 18.13 hores de la tarda (hora local), que s'havia enlairat de la ciutat de Punta Arenas i es dirigia a l'Antàrtida amb 38 persones a bord.

L'aeronau estava formada per 17 tripulants i 21 passatgers i "complia tasques de suport logístic, i traslladava personal per revisar l'oleoducte flotant" i per al manteniment de les instal·lacions amb les quals compta el país a la zona de l'Antàrtida.

Vuit avions i quatre bucs han participat en la recerca de l'avió i la FACH ha informat que la recerca s'està duent a terme en un radi de 60 milles des de l'últim punt de contacte amb l'aeronau.

El general Eduardo Mosqueira ha detallat que després de donar-se l'alerta, es van enviar dues caces F5 "per fer un reconeixement de la zona". En aquest sentit, ha afegit que durant les pròximes hores se sumaran diferents tipus d'avions amb un "sistema de radar per fer cerques a la superfície", així com altres aeronaus de l'aviació uruguaiana.

D'altra banda, quatre bucs han estat desplegats a la zona. Malgrat tot, i després de més de set hores des que es va perdre contacte amb l'avió, la FACH ha declarat "sinistrada" la nau, tal com ha recollit el diari local 'La Tercera'.

Passada la mitjanit del dilluns al dimarts, el president de Xile, Sebastián Piñera, ha arribat a la base aèria de Cerrillos per seguir la recerca al costat del ministre de l'Interior, Gonzalo Blumel, i el ministre de Defensa, Alberto Espina, qui ja es trobava a les instal·lacions des de primera hora de la nit.