Publicat 4/2/2020 18:38:36 +01:00CET

Un creuer amb 3.700 persones a bord, en quarentena al Japó per possibles casos de coronavirus

Un voluntari pren la temperatura d'un passatger a la Xina com a part de les mesures engegades per prevenir el coronavirus.
Willie Siau/SOPA Images via ZUMA / DPA

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats japoneses han tornat a posar en quarentena el creuer 'Diamond Princess', amb 3.711 persones a bord, al port japonès de Yokohama, al sud de Tòquio, per possibles casos de coronavirus després que un dels passatgers que va desembarcar a Hong Kong el 25 de gener donés positiu.

Almenys vuit persones a bord del creuer pateixen febre, segons ha informat el portaveu del Govern, Yoshihide Suga, que ha assenyalat que tots els passatgers seran sotmesos a anàlisis mèdiques.

Així mateix, ha explicat que la decisió de permetre que els passatgers desembarquin a Yokohama es farà seguint les directrius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i respectant el període d'incubació del virus, que és d'uns deu dies aproximadament.

Un cop tots els passatgers hagin estat sotmesos als anàlisis, els que presentin febre o altres símptomes seran sotmesos a proves mèdiques addicionals per decidir si poden abandonar o no el vaixell.

La companyia, Carnival Japan Inc., ha indicat que la sortida de l'embarcació des de Yokohama es retardarà almenys 24 hores, tal com ha informat el diari local 'The Japan Times'. El creuer va estar sotmès dissabte a una altra quarentena al port de Naha, a Okinawa.

Almenys 425 persones han mort a la Xina pel brot i més de 20.000 estan infectades en una trentena de províncies. Tot i que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirusvirus s'ha estès a altres països del sud-est asiàtic i també s'han detectat casos a Europa i Amèrica.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

El 2003, més de 600 persones van morir a tot el món (349 a la Xina) a causa del SARS o síndrome respiratòria aguda, que va deixar 5.327 afectats en nou mesos.