Creu Roja xifra el nombre de ferits en les protestes de Xile en més de 2.500

Publicat 3/11/2019 12:42:04CET
Santiago, Xile.
Ana Karina Delgado

MADRID, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Creu Roja a Xile, Patricio Acosta, ha assegurat que la xifra de ferits en les protestes que ha tingut lloc a Xile des del 17 d'octubre ascendeix a més de 2.500, al mateix temps que ha apuntat que el balanç lliurat per l'Institut Nacional de Drets Humans (INDH), que situa el nombre en 1.570, es queda "curt".

"Les xifres que va donar l'Institut (Nacional) de Drets Humans de ferits, de 1.570 (...) es van quedar curts, es van quedar curts", ha indicat Acosta a Ràdio Cooperativa. "Són més de 2.000, 2.500", ha agregat.

"Responsablement puc dir que són més de 2.500 fins avui", ha continuat el president de Creu Roja a Xile. En aquest sentit, la dissonància en les xifres pot explicar-se perquè, segons ha recalcat Acosta, "hi ha molts atesos que no van als hospitals per por a quedar detinguts".

"Nosaltres els curem i se'n van cap a casa, i això queda en l'estadística nostra, no queda en l'estadística dels centres assistencials, per tant hi ha hagut molts ferits que no estan comptabilitzats" per l'INDH, ha especificat.

A més, segons ha precisat, Creu Roja no comptabilitza les persones que tenen "una petita ferida, un tall petit que se li fa una cura i se li posa un pegat".

"Nosaltres no ho comptabilitzem perquè de vegades els atenem de passada. Anem caminant, algú ens demana una atenció i l'hi fem", ha detallat.

Finalment, Acosta ha indicat que tampoc no consideren els efectes dels gasos lacrimogens, pels quals molts recorren a assistència amb problemes a la vista o a la pell, perquè els acaben derivant o els hi demanen sortir de la zona.

"Per tant, la xifra crec que que és més gran", ha resolt el president de Creu Roja a Xile, que també ha advertit que existeixen altres grups que estan prestant ajuda i els nombres dels quals tampoc no es coneixen.

Les protestes van esclatar el 17 d'octubre per la quarta pujada del preu del metro en pocs mesos però van créixer ràpidament per denunciar la desigualtat social. El president de Xile, Sebastián Piñera, ha ideat una "agenda social" i ha remodelat el Govern per donar resposta a les preocupacions dels xilens, però les manifestacions continuen.

el més llegit

 1. 1

  Un mort i dos ferits en un accident a l'N-340 a Vallirana (Barcelona)

 2. 2

  Cinc detinguts i 36 identificats a Cornellà per enfrontaments entre aficions

 3. 3

  'Suc de Síndria', Millor Curtmetratge de Ficció en els Premis Goya 2020

 4. 4

  Un detingut i 60 ultres del Barça identificats per una baralla amb radicals del València davant del Mestalla

 5. 5

  Es mantenen les afectacions a la R1, la R3 i la R11 de Rodalies

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista