Publicat 25/6/2020 10:02:56 +02:00CET

Coronavirus.- Trump no respectarà aquest la quarantena vigent a Nova Jersey perquè "no és un civil"

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Paul Hennessy/SOPA Images via ZU / DPA - Archivo

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, viatjarà aquest cap de setmana a Nova Jersey i no respectarà la quarantena per evitar la propagació del coronavirus perquè "no és un civil".

"El president dels Estats Units no és un civil. Tot aquell que està proper a ell, inclòs el seu equip, convidats i premsa s'han sotmès a la prova diagnòstica", ha indicat el sotssecretari de Premsa de la Casa Blanca, Judd Deere, en un comunicat que ha recollit la cadena de televisió CNN.

El governador de Nova Jersey, Phil Murphy, ha imposat una quarantena de 14 dies a les persones que hagin viatjat als 'punts calents' de la pandèmia als Estats Units, de la mateixa manera que Connecticut i Nova York.

En el cas de Trump, que visitarà un club de golf, s'hauria de sotmetre a l'aïllament perquè dimarts va viatjar a Arizona, un dels estats que Nova Jersey assenyala per la quantitat de casos de coronavirus que registra.

En aquest context, la Casa Blanca ha precisat que, durant la visita del president nord-americà a Arizona, es van seguir les recomanacions pertinents per evitar possibles contagis.

"Respecte a Arizona, la Casa Blanca va seguir el pla de mitigació de la covid-19 per assegurar que el president no mantenia contacte amb ningú que fos asimptomàtic o que no s'ha fet la prova", ha insistit Deere.

"Tothom qui viatgi per donar suport al president aquest cap de setmana serà vigilat estretament i testat de coronavirus", ha reblat.

"TREBALLADOR ESSENCIAL"

De la seva banda, el governador de Nova Jersey ha assegurat aquest dimecres en declaracions a la CNN que "el president dels Estats Units és un treballador essencial" i que "la gent del seu voltant es fa proves tota l'estona".

"Crec que el punt més important aquí és que volem que la gent sigui realment responsable en termes de pensar no només en ells mateixos, sinó en la seva família i comunitats", ha asseverat.

"Hem derrotat aquest virus a Nova Jersey amb una gran pèrdua de vides. Hem passat per un infern i no volem passar per un infern una altra vegada", ha afegit.

Segons el Departament de Salut de Nova Jersey, a l'estat s'han comptabilitzat un total de 169.892 casos i 12.995 morts. Els Estats Units és el país més afectat per la pandèmia del món, amb més de 2,3 milions de contagis i gairebé 122.000 morts.

Contador