Publicat 18/8/2020 20:21:32 +02:00CET

Coronavirus.- La pandèmia duplica la xifra de persones amb depressió al Regne Unit

Imatge d'arxiu d'una persones amb ansietat.
PIXABAY / MASIMBATINASHEMADONDO - Archivo

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

El nombre de persones amb depressió s'ha duplicat al Regne Unit durant la pandèmia de coronavirus, segons dades emeses aquest dimarts per l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS, per les seves sigles en anglès).

Pràcticament un de cada deu adults britànics (un 9,7%) havia estat diagnosticat amb algun tipus de depressió entre juliol de 2019 i març de 2020. No obstant això, aquesta xifra ha ascendit a un 19,2%, la qual cosa implica que un de cada cinc adults presenta símptomes d'aquesta malaltia.

La majoria d'ells, un 84%, cita l'estrès i l'ansietat com el principal problema, i el 42% assegura que la depressió ha afectat a les seves relacions, segons informacions del diari 'The Guardian'.

"Gairebé un de cada cinc adults ha tingut algun tipus de depressió durant la pandèmia, gairebé la meitat que abans", ha manifestat Tim Vizard, de l'ONS. "Els adults joves, les dones i les persones amb discapacitat són les que més afectades s'han vist", ha expressat.

L'últim balanç del Govern britànic indica que altres 12 persones han mort i 1.089 han donat positiu de coronavirus en l'últim dia. En total, la xifra de morts ha ascendit a 41.381 des de l'inici de la pandèmia, mentre que els contagis han aconseguit els 320.286.