Publicat 18/8/2020 20:16:10 +02:00CET

Coronavirus.- El Líban anuncia un confinament de dues setmanes per frenar l'augment dels contagis

Danys provocats per les explosions en el port de Beirut
Marwan Naamani/dpa

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

El Líban començarà el divendres un confinament que durarà almenys dues setmanes per frenar la propagació del coronavirus al país en el context de la crisi provocada per les explosions ocorregudes el passat 4 d'agost en el port de Beirut.

El ministre de Sanitat en funcions, Hamad Hasán, ha anunciat des de l'Hospital Al Maunat de Jbeil que el confinament començarà el divendres i es perllongarà dues setmanes, encara que l'aeroport quedarà exclòs, segons recull l'agència de notícies oficial NNA.

El departament d'Hasán ha informat aquest dimarts que en les últimes 24 hores s'han registrat 421 nous casos de Covid-19 per a un total de 9.758 persones contagiades, incloses més de cent víctimes mortals.

El Líban havia aconseguit controlar la pandèmia de coronavirus però les explosions a Beirut, que s'han saldat amb gairebé 200 morts i milers de damnificats, entre elles unes 300.000 persones que s'han quedat sense casa, han facilitat la circulació del virus i han saturat el sistema sanitari.

Les explosions a Beirut, que tindrien el seu origen en 2.750 tones de nitrat d'amoni mal emmagatzemades, han copejat el Líban quan travessa la pitjor crisi econòmica des de la seva guerra civil (1975-1990), per la qual cosa ara es tem que derivi en una crisi humanitària.