Publicat 18/8/2020 22:07:25 +02:00CET

Coronavirus.- França fa obligatori l'ús de la mascareta en els llocs de treball

Imatge d'arxiu de personal sanitari a França.
Christophe Simon/AFP/dpa - Archivo

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball de França, Elisabeth Born, ha anunciat aquest dimarts que l'ús de la mascareta per fer front al coronavirus serà obligatori des de setembre en els llocs de treball, inclosos aquells que es desenvolupin a l'aire lliure.

"És necessari sistematitzar, com recomana el Consell Superior de Saluda Pública, l'ús de les mascaretes en tots els espais de treball que siguin compartits", ha manifestat abans d'especificar que això s'aplicarà especialment a passadissos i sales de reunions.

Això suposa un canvi respecte a les directrius anteriors, que especificaven que l'ús de la mascareta era únicament obligatori en cas de no poder mantenir una distància de seguretat d'almenys un metre.

Les autoritats gal·les han explicat que únicament estaran exempts de complir aquestes normes aquelles persones que treballin soles. En aquest sentit, han recomanat treballar des de casa en la mesura del possible per reduir el risc d'infecció i limitar l'ús del transport públic.

Aquest dimarts, el Ministeri de Sanitat ha indicat que s'han constatat altres 2.238 casos i 22 morts en les últimes 24 hores, la qual cosa situa en 30.451 la xifra total de morts des de l'inici de la pandèmia.

A més, s'han registrat 185 nous ingressos hospitalaris, per la qual cosa ara hi ha 4.823 pacients ingressats, un nombre que ha augmentat recentment. De tots ells, 380 es troben a la UCI, 28 més que ahir.

D'altra banda, el Govern ha demanat a la població fer-se un test de Covid-19 a la tornada de les vacances per evitar nous contagis. "En cas que sigui positiva o tingui símptomes aïlli's i comuniqui's amb el seu metge", ha assenyalat el Ministeri en un comunicat.