Publicat 6/8/2020 21:30:54 +02:00CET

Coronavirus.- EUA retira la seva recomanació d'evitar viatges a tots els països del món pel coronavirus

El president d'EUA, Donald Trump
Bob Daemmrich/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern dels Estats Units ha anunciat aquest dijous que retira la seva recomanació d'evitar viatges a tots els països del món a causa del coronavirus, que ha canviat per recomanacions individuals com l'emesa per a Espanya i, en aquest cas, demana als seus ciutadans que "reconsiderin" la possibilitat de desplaçar-se al país.

El Departament d'Estat ha assenyalat que "amb les condicions sanitàries i de seguretat millorant en alguns països i potencialment deteriorant-se en uns altres, el Departament torna al seu sistema previ de nivells específics per països per a les recomanacions de viatge".

Així, ha destacat que mantindrà el sistema de quatre nivells --des del 19 de març tots els països del món estaven en el quart, que implica la recomanació de no viatjar-- i es lliurarà informació "detallada" perquè els viatgers "adoptin decisions informades".

"Seguim recomanant als ciutadans nord-americans que exerceixin la cautela quan viatgin a l'estranger a causa de la naturalesa impredictible de la pandèmia", ha sostingut el Departament en un comunicat publicat a la seva pàgina web.

D'aquesta forma, la majoria dels països, inclòs Espanya, han estat moguts a la categoria 3 pel Departament, que ha ressaltat que adoptat la decisió "en coordinació propera" amb els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC, per les seves sigles en anglès).