Publicat 18/8/2020 20:05:05 +02:00CET

Coronavirus.- Àustria estén a Balears l'alerta de viatge per a la península per l'augment dels contagis

El canceller austríac, Sebastian Kurz
Georg Hochmuth/APA/dpa

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

Àustria ha inclòs les illes Balears en l'alerta de viatge que ja havia emès per l'Espanya peninsular, a causa de l'augment dels contagis de coronavirus, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri d'Exteriors austríac.

El 6 d'agost, les autoritats austríaques van emetre una alerta de viatge per tota Espanya, menys Balears i Canàries, que va entrar en vigor el dia 10, si bé ara han decidit incloure Balears, encara que el canvi no es farà efectiu fins a les 0.00 hores del 24 d'agost.

Àustria ja ha emès alertes de viatge per un total de 32 països, entre ells els Estats Units, el Brasil o l'Índia, que es compten entre els més afectats del món per la pademia de coronavirus. En l'àmbit europeu destaquen Portugal i Suècia, a més d'Espanya.

El canceller austríac, Sebastian Kurz, ha recordat en roda de premsa que els viatgers procedents de tots aquests països hauran de presentar un resultat negatiu d'un test pel coronavirus que s'hagi realitzat com a màxim 72 hores abans o guardar quarentena, segons informa el portal de notícies oe24.

Àustria se suma així a altres països, com el Regne Unit, Alemanya o França, que han recomanat no viatjar a Espanya o directament han imposat una quarentena als viatgers procedents de sòl espanyol pels rebrots de Covid-19.

D'altra banda, el Govern austríac ha anunciat aquest dimarts un desplegament addicional de 1.300 agents de seguretat a les seves fronteres sud i est per ajudar amb els controls sanitaris per la pandèmia de coronavirus.

El ministre d'Interior, Karld Nehammer, ha precisat que 500 policies i 800 soldats s'encarregaran de fer els controls pertinents als viatgers procedents de les zones considerades de risc per la incidència del virus, d'acord amb l'agència de notícies DPA.