Publicat 27/4/2020 16:27:23 +02:00CET

Corea del Sud diu estar cercant una relació "realista i pràctica" amb Corea del Nord

Moon Jae In.
-/YNA/dpa

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Corea del Sud, Moon Jae In, ha assegurat aquest dilluns que busca establir una relació de cooperació "realista i pràctica" amb Corea del Nord malgrat les tensions a escala internacional.

Així, Moon ha expressat que manté l'esperança que la pandèmia de coronavirus permeti que es produeixin avanços en la relació entre els dos països i ha fet al·lusió a les sancions de la Unió Europea sobre Pyongyang (Corea del Nord).

"Abordarem les formes més realistes i pràctiques per a una cooperació intercoreana", ha assenyalat durant una trobada amb els seus assessors, segons informacions de l'agència de notícies Yonhap.

En aquest sentit, ha manifestat que "de moment, la pandèmia és l'assumpte més urgent". "El sud i el nord constitueixen una sola comunitat que servirà com a base per a una comunitat en pau", ha afirmat.

Moon ha manifestat que, partint dels esforços per frenar el coronavirus, les dues parts seran capaces de treballar juntes per evitar la propagació de malalties infeccioses en animals, els desastres a les àrees frontereres i el canvi climàtic.

Poc abans, el Ministeri d'Unificació de Corea del Sud ha dut a terme una cerimònia simbòlica per reafirmar el seu compromís amb el projecte de modernització que cerca reconectar les vies ferroviàries a la Zona Desmilitaritzada.

Atès que Corea del Nord està subjecte a dures sancions per les seves proves balístiques i nuclears, Corea del Sud donarà prioritat als programes intercoreans que no soscavin aquestes sancions.