Publicat 2/10/2019 13:10:51CET

Corea del Nord llança un projectil de curt abast cap al mar del Japó, segons Seül

El líder nord-coreà, Kim Jong-un
KCNA - Archivo

MADRID, 2 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exèrcit de Corea del Nord ha llançat aquest dimecres un projectil de curt abast cap al mar del Japó, segons ha assegurat l'Estat Major Conjunt (JCS) de Corea del Sud a l'agència Yonhap.

El JCS ha indicat que el projectil, que podria ser el míssil d'un submarí, s'ha disparat cap a les 7.11 (hora local) des de la ciutat costanera de Wonsan i ha volat prop de 450 quilòmetres a una altitud aproximada de 910 quilòmetres.

A més, el JCS ha recalcat que es "manté preparat" i en alerta mentre analitza la situació per si hi poguessin haver llançaments addicionals, segons Yonhap.

Inicialment, el portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, ha afirmat que Corea del Nord ha disparat dos míssils balístics i que un d'ells hauria caigut a la zona econòmica exclusiva del Japó.

Més tard, Suga ha assenyalat que el míssil balístic que ha llançat Corea del Nord podria haver-se dividit en dos abans de caure en aigües de la costa oest del Japó.

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha condemnat aquest dimecres el llançament, que ha qualificat com una violació de les resolucions de les Nacions Unides.

El llançament ha tingut lloc hores després que els governs de Corea del Nord i els Estats Units anunciessin que faran divendres un "contacte preliminar" per dur a terme una negociació nuclear.