Corea del Nord dispara dos projectils des d'una llançadora múltiple de gran envergadura

Publicat 28/11/2019 17:04:47CET
/KCNA/*dpa
-/KCNA/dpa

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

Les Forces Armades de Corea del Nord han disparat dos projectils des d'una plataforma llançadora múltiple de gran envergadura, segons les estimacions de la Junta de Caps d'Estat Major de Corea del Sud, el màxim òrgan de comandament militar sud-coreà.

Els projectils s'han llançat des de la província d'Hamgyong Sud, a l'est de Corea del Nord, en direcció al mar, cap a les 16.59 hores locals, segons informa l'agència de notícies sud-coreana Yonhap. Els dos projectils han volat uns 380 quilòmetres i han arribat a una l'alçada màxima de 97 quilòmetres, i s'han llançat amb un interval de 30 segons.

"Les autoritats d'Intel·ligència de Corea del Sud i dels Estats Units analitzen detalls addicionals", ha indicat la Junta de Caps d'Estat Major de Corea del Sud. "Les nostres Forces Armades segueixen la situació en cas de llançaments addicionals i es mantenen en situació de disponibilitat", ha afegit.

El màxim òrgan de comandament militar sud-coreà ha manifestat el seu rebuig al llançament i ha dit que aquesta operació militar no contribueix a rebaixar les tensions a la península de Corea. "Les nostres forces armades manifesten el seu enèrgic rebuig a aquests actes i emplacen Corea del Nord a detenir immediatament les seves accions", ha afirmat el general de Divisió Jeon Dong-jin, membre de la Junta de Caps d'Estat Major de Corea del Sud, en declaracions a la premsa.

En cas de confirmar-se, els llançaments d'aquest dijous suposarien el quart assaig amb la plataforma llançadora múltiple de gran envergadura. El règim de Corea del Nord va provar aquest sistema anteriorment en exercicis el 31 d'octubre, el 10 de setembre i el 24 d'agost.

El llançament d'aquest dijous és el tretzè assaig d'armament d'aquest any pel règim que lidera Kim Jong-un, després d'haver reprès els exercicis militars al maig després de 18 mesos sense proves.