Corbyn qualifica els plans del Brexit de Johnson de "thatcherisme amb esteroides"

Publicat 5/11/2019 12:02:53CET
Jeremy Corbyn, líder del Partit Laborista.
Andrew Milligan/PA Wire/dpa

LONDRES, 5 nov. (Reuters/EP) -

El líder del Partit Laborista del Regne Unit, Jeremy Corbyn, ha qualificat aquest dilluns els plans del primer ministre, Boris Johnson, per a la sortida del país de la Unió Europea de "thatcherisme amb esteroides", una clara al·lusió a l'anterior dirigent britànica.

Corbyn, que ha acusat Johnson de voler segrestar la sortida del bloc comunitari per liberalitzar l'economia, ha assenyalat que el dirigent inclourà el Servei Nacional de Salut (NHS, en anglès) en qualsevol acord comercial posterior al Brexit amb els Estats Units.

"Aquesta amenaça al nostre NHS no és un error. Això no passa per accident. L'amenaça hi és perquè els conservadors de Boris Johnson volen segrestar el Brexit per vendre el NHS i els treballadors mitjançant l'eliminació dels seus drets", i ha afegit que "volen portar-nos a un model americà més liberal".

Johnson ha manifestat diverses vegades que el NHS, que els votants citen com el segon assumpte més important en matèria política després del Brexit, no estarà sobre la taula a l'hora de negociar un pacte comercial.

La setmana passada, el president nord-americà, Donald Trump, va rebutjar que el NHS estigués sobre la taula i va afirmar que "no és assumpte nostre tenir res a veure amb el vostre sistema de sanitat".