Actualitzat 13/12/2019 10:31:19 +00:00 CET

Corbyn anuncia que no liderarà més els laboristes en futures eleccions

El líder del Partido Laborista, Jeremy Corbyn
REUTERS / HANNAH MCKAY

MADRID, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, ha obert la porta a la seva possible dimissió després que els sondejos a peu d'urna auguressin una forta caiguda dels laboristes i ha anunciat que no tornarà a ser el candidat de la formació en futurs comicis.

"Òbviament aquesta és una nit molt decebedora per al Partit Laborista", ha lamentat Corbyn davant dels seus electors. "No lideraré el partit en cap futura campanya electoral", ha anunciat l'encara líder laborista, qui sí que ha revalidat el seu escó parlamentari.

Corbyn ha promès supervisar un "procés de reflexió" en el partit amb la finalitat de trobar solucions pels mals resultats obtinguts. En aquest sentit, ha afegit que liderarà la formació laborista fins que s'hagi aconseguit aquesta decisió, tal com ha recollit el diari britànic 'The Guardian'.

El Partit Conservador del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha aconseguit la majoria absoluta en les eleccions generals que s'han celebrat aquest dijous al país.

DIMISSIÓ DE CORBYN

El cap del Partit Laborista, Ian Lavery, ha explicat que la gran diferencia entre els anys 2017 i 2019 és que en aquest últim any s'ha promès la celebració d'un segon referèndum. "I la gent ha suggerit, en part amb raó, que per què ha d'haver-hi una segona consulta quan ja va n'hi va haver una el 2016". "Aquesta és la qüestió, no Jeremy Corbyn. És el Brexit i el fet d'ignorar la democràcia", ha afegit.

Jess Phillips, qui va ser diputada dels laboristes per Birmingham Yardley, ha ressaltat que el partit necessita un nou líder i ha instat els alts càrrecs de la formació a fer-se responsables de l'estratègia que s'ha dut a terme de cara als comicis.

Ruth Smeeth, que perdrà el seu escó, no ha trigat a sumar-se a Phillips i ha demanat que Corbyn dimiteixi. Tal com ha manifestat, el líder del partit no "té cap justificació" per continuar en el càrrec.

"Les accions de Corbyn sobre l'antisemitisme ens ha convertit en un partit brut, un partit racista. Quan tens un primer ministre que fa comentaris islamòfobs i un partit racista per les accions del seu líder tens un gran problema", ha apuntat.

Ian Murray, que podria tornar a convertir-se en l'únic diputat laborista d'Escòcia, també ha sol·licitat que consideri presentar la seva dimissió i ha valorat que les pèrdues que registrarà la formació durant aquesta nit electoral es deuen al fet que Corbyn va ignorar els votants. "O escoltem la població o perdem. No vam escoltar-la i hem perdut", ha lamentat.