Corbyn defensa avançar les eleccions perquè no hi haurà Brexit sense acord

Publicat 29/10/2019 16:21:10CET
Jeremy Corbyn, líder del Partit Laborista
Andrew Milligan/PA Wire/dpa

LONDRES, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El líder laborista, Jeremy Corbyn, ha ofert aquest dimarts el seu vistiplau a la celebració d'eleccions anticipades al Regne Unit després de complir-se amb la seva exigència que no hi haurà un escenari de Brexit sense acord.

"He dit de manera sistemàtica que estem preparats per a unes eleccions i el nostre suport està subjecte al fet que un Brexit sense acord estigui fora de la taula", ha assenyalat davant una trobada amb l'executiva del seu partit, segons ha informat la seva oficina en un comunicat.

"Ara hem escoltat per part de la UE que la pròrroga de l'Article 50 fins al 31 de gener està confirmada, així que en els propers tres mesos, la nostra condició de treure el no acord de la taula s'ha complert", ha sostingut el líder de l'oposició.

"Ara presentarem la campanya més ambiciosa i radical per al canvi real que el nostre país hagi vist mai", ha anunciat, així doncs, ha donat el vistiplau a l'avançament electoral que propugna el primer ministre, Boris Johnson.

El 'premier' vol tirar endavant aquest mateix dimarts a la Cambra dels comuns la llei per a la celebració d'eleccions el proper 12 de desembre.