Publicat 16/6/2020 18:34:41 +02:00CET

El copríncep episcopal presidirà aquest dilluns el funeral per les víctimes del Covid-19 a Andorra

L'església de Sant Esteban, al centre d'Andorra la Vella, on se celebrarà el funeral per les víctimes del Covid-19 a Andorra.
EUROPA PRESS

   El Principat registra una nova mort per Covid-19 després d'un mes

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 16 juny (EUROPA PRESS) -

   L'arquebisbe d'Urgell i copríncipe d'Andorra, Joan-Enric Vives, presidirà el proper dilluns 22 de juny la missa funeral per les persones que han mort durant la pandèmia, ha explicat el Bisbat d'Urgell en un comunicat.

   La missa funeral se celebrarà a les 20 hores a l'església de Sant Esteban, a Andorra la Vella, i es preveu l'assistència d'autoritats, encapçalades pel Cap de Govern, la Sindicatura --presidència del parlament--, i la cònsol de la capital.

   La missa serà en record dels difunts durant la pandèmia, "als quals les famílies no han pogut acomiadar com haguessin volgut"; per això es convida a totes les famílies afectades a participar-hi.

   Les famílies afectades que hi vulguin assistir tindran un espai reservat, per la qual cosa hauran de posar-se en contacte amb l'Església de les Valls a través de la rectoria d'Andorra.

   Es limitarà l'aforament per mantenir les mesures de seguretat i prevenció de contagis, i es demana als assistents que portin mascareta i respectin les distàncies i la distribució de les persones als bancs de l'església.

   La missa funeral es retransmetrà en directe per Andorra Televisió.

UNA NOVA DEFUNCIÓ UN MES DESPRÉS

   Aquest dimarts s'ha registrat una nova defunció per Covid-19 a Andorra, la qual cosa eleva a 52 les víctimes mortals de la pandèmia al país; les últimes defuncions es van produir el 16 de maig, just un mes enrere.

   Es tracta d'un home de 95 anys, resident d'un centre sociosanitari, que feia diverses setmanes que es trobava ingressat a l'hospital, segons ha informat el Govern a la premsa.

   També s'ha registrat un nou contagi que eleva a 854 el total de casos diagnosticats a Andorra des de l'inici de l'emergència sanitària: un professional de la salut que ha donat positiu en un dels cribatges periòdics que es realitzen als centres sociosanitaris.

   En total, 789 persones han superat la malaltia i 13 pacients continuen amb la infecció per coronavirus en actiu, set dels quals es troben ingressats a l'hospital.

Contador