Publicat 18/5/2020 16:26:01 +02:00CET

Conte davant la nova fase: "Tornar a la normalitat és com tornar a aprendre a caminar"

Un grup de persones fa cua per comprar en una botiga a Milà
Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA / DPA

ROMA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha insistit aquest dilluns en la necessitat d'anar pas a pas en l'aixecament de les mesures per frenar la pandèmia i ha comparat el retorn del país a la normalitat amb "aprendre un altre cop a caminar".

Itàlia ha començat aquest dilluns la fase 2 de la desescalada, que preveu reobrir bona part de les botigues, restaurants i bars, i permet que els ciutadans es puguin desplaçar sense restriccions dins de les seves respectives regions.

Conte ha publicat aquest dilluns una carta en el diari 'Leggo', en la qual destaca que "el país torna a posar-se en moviment, de manera prudent i ordenada, seguint les indicacions del govern".

D'aquesta manera, el primer ministre ha assegurat que el seu gabinet "treballa nit i dia" i que "no està sord davant les nombroses dificultats que viuen els ciutadans", les quals, ha assegurat, afrontarà "una a una, i n'assumirà la responsabilitat".

"Tornar a la normalitat és una mica com aprendre a caminar un altre cop. L'Estat compta amb poder superar tots els obstacles. Un passa cada vegada, amb prudència i atenció, per no caure i no haver de tornar endarrere", ha escrit Conte, que s'ha mostrat convençut que "Itàlia tornarà a córrer".

Contador