Publicat 10/5/2020 13:10:27 +02:00CET

Conte avisa de "mesos molt difícils" però creu que els italians passaran l'estiu fora de quarentena

El primer ministre italià, Giuseppe Conte
Roberto Monaldo/LaPresse via ZUM / DPA

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha pronosticat que els italians podran gaudir de l'estiu fora de casa seva però ha volgut avisar dels mesos molt difícils" que els esperen per la repercussió econòmica generada per la pandèmia de coronavirus.

   "No passarem l'estiu als nostres balcons, deixant la bellesa d'Itàlia en quarentena. Podrem anar a gaudir de la costa, les muntanyes i les nostres belles ciutats", ha declarat Conte en l'edició dominical del diari 'Corriere della Sera'.

   Protecció Civil d'Itàlia va informar aquest dissabte de 194 nous morts en les ultimes 24 hores per coronavirus, per sota dels 243 morts del divendres, per sumar un total de 30.395 morts després de superar el divendres el llindar dels 30.000.

   Però si bé el país sembla estar recorrent un pendent descendent en la corba de casos, l'economia ha resultat afectada fins a tal punt que el Govern italià estaria preparant un paquet de mesures extraordinari de 55.000 milions d'euros per reactivar el país, segons va informar aquest dissabte el propi diari.

   "Seran mesos molt difícils, ens enfrontem a la prova més dura des del període de postguerra", ha pronosticat Conte. "Tindrem una forta caiguda en el PIB i les conseqüències econòmiques seran molt doloroses", ha afegit.

   Finalment, el primer ministre va expressar la seva alegria per l'alliberament, aquest dissabte, de la cooperant Silvia Romano després de passar més d'un any retinguda després de ser segrestada el 20 de novembre de 2018 en Kifili, en la costa de Kenya.

   "Estem realment feliços per ella i els membres de la seva família. El mèrit ha estat dels nostres serveis d'Intel·ligència. Protegir la vida dels nostres compatriotes és una prioritat per al Govern", ha declarat.