Publicat 03/11/2023 07:15

El Congrés del Perú prohibeix el matrimoni de menors d'edat

Archivo - Arxivo - Congrés del Perú
CONGRESO DE PERÚ - Archivo

   MADRID, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Congrés del Perú ha aprovat aquest dijous una llei que prohibeix el matrimoni de menors d'edat, a més de protegir i garantir altres drets de la infància.

   La iniciativa, aprovada amb 106 vots a favor i tres abstencions, suprimeix la possibilitat que els tutors del menor o alguna persona amb capacitat d'exercici contregui matrimoni amb aquells menors de 18 anys, segons ha publicat l'emissora peruana RPP.

   A més, a partir d'ara serà necessari que ambdues persones presentin la seva partida de naixement davant un notari abans de confirmar l'enllaç.

   "Avui hem establert que en tots els seus extrems, o sigui que no es permet de cap manera, vol dir això, i és important que ho escoltin les nenes, les mares, que ho escolti tot el país, que no es pot casar a menors d'edat. A partir d'avui amb aquesta llei només es pot contraure matrimoni a partir dels 18 anys. Crec que que això és molt important", ha assegurat la congressista Flor Pablo, una de les impulsores de la llei.

   En aquest sentit, ha posat l'accent principalment en "difondre" el contingut de la llei, especialment a les zones més remotes, perquè tots els peruans tinguin coneixement d'això.

   "Quants anys d'injustícia, quantes dones indígenes rurals, en les nostres regions muntanyenques, en la nostra selva, han estat objecte realment d'aquests matrimonis forçats, moltes vegades amb els seus violadors", ha reblat la legisladora.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés