Publicat 13/3/2019 10:01:34 +01:00CET

Condemnat a sis anys de presó el cardenal australià George Pell per abús sexual

Palm Sunday at the Vatican
CONTACTO

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Un tribunal d'Austrlia ha condemnat aquest dimecres a sis anys de presó el cardenal australi George Pell per agredir sexualment dos nens del cor en una catedral de Melbourne.

El tribunal ha establert que Pell podr optar a una llibertat condicional quan hagin passat tres anys i vuit mesos de la seva condemna, segons ha informat la cadena de televisió australiana ABC News.

El jutge principal, Peter Kidd, ha descrit els actes de Pell contra els dos nens com un "atac sexual descarat i forat contra les víctimes".

"Els actes van ser sexualment grfics, les dues víctimes estaven visiblement angoixades durant l'ofensa", ha subratllat. "Va haver-hi una clara relació de confiana amb les víctimes i vost va trencar aquesta confiana i va abusar de la seva posició per facilitar aquesta ofensa", ha asseverat.

Kidd també ha afirmat que l'abús de Pell, de 77 anys, va tenir un "impacte significatiu i durador" en el benestar d'una de les seves víctimes a qui s'ha referit com "J".

"J ha experimentat una srie d'emocions negatives amb les quals ha lluitat durant molts anys des que va tenir lloc l'ofensa. Ho ha tingut difícil a causa dels problemes de confiana i ansietat", ha destacat.

Una altra de les víctimes de Pell, identificada com "R", va morir d'una sobredosi d'herona el 2014 i mai no va informar sobre l'abús. El pare de R ha mostrat la seva decepció per la sentncia de Pell a través d'una declaració emesa per la seva advocada, Lisa Flynn.

"El nostre client est decebut amb la curta condemna i ha expressat la seva tristesa pel que creu que és inadequat per al crim", ha afirmat Flynn.

Pell, responsable de Finances del Vatic i exassessor del papa Francesc, va ser trobat culpable de cinc crrecs de delictes sexuals comesos fa més de dues dcades contra nens de tretze anys. Cadascuna de les cinc ofenses suposava un mxim de 10 anys de presó.

D'aquesta manera, Pell es converteix en el clergue catlic més important del món a ser condemnat per delictes sexuals contra nens. S'havia declarat innocent dels cinc crrecs.